Aynı Gün ve Ücretsiz Kargo

Bilgi Deposu

Dijital belge imzalamada yeni nesil deneyim için Arkİmza en iyi seçim!

İş Hayatına Yeni Atılanların Kafasını Kurcalayan Soru:
e-İmza Başvurusu Nasıl Yapılır?

Hayalindeki okulu başarıyla bitirip profesyonel hayata adım atmak üzere yola çıkanları yeni bir macera bekliyor. Yeni iş için yapılacak başvurular, görüşmeler, gerekli materyallerin edinilmesi derken yeni mezunların uğraşması gerekenler listesi uzayıp gidiyor.  

İş hayatının başlaması demek aynı zamanda uzmanlığa dair imza yetkisinin de edinilmesi anlamına geliyor. Bu aşamada listeye de bir yeni madde daha eklenmiş oluyor: “e-İmza başvuru işlemlerini başlat!”  

Peki, e-İmza başvurusu nasıl yapılıyor? e-İmza için hangi evraklar gerekiyor ve süreç nasıl işliyor? Gelin, bu süreci adım adım birlikte inceleyelim!

e-İmza Nedir ve Neden Önemlidir?

e-İmza online başvuru sürecine geçmeden önce iş hayatıyla yeni tanışanlar için e-İmza’dan kısaca bahsedelim. e-İmza, fiziki imzanın elektronik ortamdaki hukuki geçerliliğe sahip karşılığıdır. Özellikle avukat ve doktor gibi meslek grupları için, belgelerin elektronik ortamda güvenli bir şekilde imzalanması, gönderilmesi ve saklanması büyük önem taşıyor.  

e-İmza sayesinde, zaman ve mekândan bağımsız olarak işlemlerinizi hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Konuyla ilgili en ayrıntılı bilgi için “e-İmza nedir? e-İmza Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey” başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz.  

e-İmza Başvurusu Nasıl Yapılır?

e-İmza başvurusu yapmak için öncelikle yetkili bir e-İmza sağlayıcısına karar vermek gerekiyor. Türkiye’de 2023 itibarıyla Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından yetkilendirilmiş 8 Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcı bulunuyor. Seçim yaparken, hizmet kalitesi, müşteri hizmetleri ve sunulan ek hizmetler gibi faktörleri göz önünde bulundurabilirsiniz.

e-İmza Online Başvuru ile
Nasıl Alınır?

ESHS Web Sitesini Ziyaret Edin

Seçtiğiniz hizmet sağlayıcısının web sitesine giderek e-İmza başvuru formunu doldurun. e-Devlet üzerinden de e-İmza başvurusu yapabilirsiniz. e-Devlet kapısını kullanarak, ilgili hizmet sağlayıcının e-İmza başvuru sayfasına ulaşabilir ve benzer adımları takip edebilirsiniz. Arkİmza başvuru formu için tıklayın!

Gerekli Belgeleri Hazırlayın

Kimlik belgeniz ve varsa mesleki belgeleriniz gibi başvuru için gerekli belgeleri hazırlayın. Bu belgeler genellikle kimlik fotokopisi ve diploma fotokopisi şeklinde. Ama süreci Arkİmza ile yürütmeye karar verdiyseniz bütün bu belgelere ihtiyacınız olmayacağını hatırlatalım. Tamamen dijital başvuru ve aktivasyon süreci için Arkİmza web sitesini inceleyebilirsiniz.

Başvuru Ücretini Ödeyin

e-İmza alma işlemini tamamlamak için belirlenen ücreti ödemeniz gerekecek. Ücret, hizmet sağlayıcısına göre değişiklik gösterebilir. e-İmza sertifikaları 1, 2 ve 3 yıllık geçerlilik süreleri ile hizmete sunuluyor. Bu aşamada meslek gruplarına özel e-İmza fiyat skalalarına rastlamak da mümkün. Dilerseniz alternatifler için Arkİmza’nın e-İmza fiyat listesini inceleyebilirsiniz

Randevu Alın ve İşlemleri Tamamlayın

Bazı hizmet sağlayıcıları, başvuru işlemlerini tamamlamak için şahsen başvurmanızı veya belirli bir merkeze giderek kimlik doğrulama işlemi yapmanızı isteyebilir. Bu durumda, online randevu alarak işlemlerinizi kolaylıkla tamamlayabilirsiniz.  

Arkİmza başvuru ve aktivasyon süreçleri içinse herhangi bir fiziki doğrulama ve randevu zorunluluğu bulunmuyor. e-İmza satın alma işleminin ardından kargo yoluyla elektronik imza kullanıcıya gönderiliyor. Mobil ve masaüstü cihaza yüklenen uygulamalar ile kimlik doğrulama işlemi yapılıyor ve PIN belirleniyor.  

e-İmza Başvuru Sorgulama

e-İmza başvurunuzun durumunu, hizmet sağlayıcınızın internet sitesi üzerinden sorgulayabilirsiniz. Genellikle, başvurunuzun takibi için size bir takip numarası verilir. Bu numara ile başvurunuzun son durumunu kontrol edebilir, eğer gerekliyse müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz.

İlk Kez e-İmza Kullanacaklar İçin Arkİmza Doğru Seçim

Belge yönetiminde büyük kolaylık sağlayan e-İmza sayesinde siz de iş dünyasındaki ilk adımlarınızı güvenle atabilirsiniz. Çiçeği burnunda doktor, avukat, eczacı ya da muhasebeciler için Arkİmza ile tanışmanın şimdi tam zamanı. Tamamıyla dijital, tamamıyla pratik Arkİmza’yı siz de hemen keşfedin. Kolayca e-İmza almak için tıklayın!

Diğer Blog Yazılarımız

Kısa Zamanda Hızlı e-İmza Satın Alma Rehberi

Oldukça basit görünen e-İmza satın al ve imzala süreçleri aslında geleneksel süreçlerde biraz daha fazlasını içeriyor.

Yazının Devamı