Aynı Gün ve Ücretsiz Kargo

Bilgi Deposu

Dijital belge imzalamada yeni nesil deneyim için Arkİmza en iyi seçim!

e-İmza İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Bürokratik süreçlerde düşünüldüğünde belgeler, dosyalar, imzalar akla geliyor değil mi? Bir işlemin yasal geçerliliğinin olması için bunlar neredeyse olmazsa olmaz gibi görünüyor. Elektronik imza almak için de bürokratik ve yorucu bir süreç takip etmeniz gerekiyor mu? e-İmza için gerekli belgeler hangileri, başvuru nasıl yapılacak? Bu yazımızda detaylarıyla ele alıyoruz.

e-İmza Başvurusu Nereden Yapılır?

İlk olarak e-İmza başvurularının nasıl yapılacağına bir göz atalım. Elektronik imza almak için yetkili sertifika sağlayıcıların web siteleri, bayileri ve şubelerine başvuru yapmak gerekiyor. Firmaların uygulama ve teknolojilerine göre başvuru koşulları değişebiliyor. Daha fazla detay için e-İmza başvurusu nasıl yapılır, konulu yazımıza da bir göz atabilirsiniz.  

Tamamen resmi işlemlerde kullanılması nedeniyle e-İmza başvurularında ve sertifika aktivasyonlarında kritik kimlik doğrulama adımlarının uygulanması gerekiyor. Bu kimlik doğrulama işlemleri de yine e-İmza sağlayan firmanın belirlediği koşullara göre değişiklik gösterebiliyor.  

e-İmza Almak İçin Hangi Evraklar Gerekli?

Geleneksel yöntemlerde bu aşamada kimlik belgesi ibrazı, ıslak imzalı başvuru formu e-İmza için gerekli. Kimi durumlarda kurumsal başvurular ya da bayilik başvuruları için tüzel kişilikleri ilgilendiren evrakların da başvuru esnasında kullanılması gerekebiliyor. İmza sirküsü , faaliyet belgeleri ya da ticari sicil belirten evraklar bu aşamada e-İmza almak için gerekli evraklar arasında.

Arkİmza Başvurusu İçin Hangi Evraklar Gerekli?

Her ne kadar başvuru deniyor olsa da aslında e-İmza almak sıradan bir elektronik alışveriş işlemi kadar basit. Elbette sertifika sağlayıcınız Arkİmza ise… Çünkü Arkİmza e-İmza sektörüne bilinenden farklı bir yaklaşım getirmeyi hedefliyor.  

Arkİmza elektronik imza sertifikasına sahip olmak için web sitesine gitmeniz; 1, 2 ve 3 yıllık seçeneklerden istediğini seçmeniz yeterli. İsim ve birkaç basit iletişim bilgisinin ardından e-İmzanız aynı gün içinde (14.00’a kadar verilen siparişlerde) kargoya veriliyor ve 1-3 iş günü içinde elinize ulaşıyor.  

Kısacası Arkİmza başvuru ve satın alma süreci için yalnızca dijital bir form doldurmanız ve ödeme işlemlerini tamamlamanız yeterli.  

e-İmza Aktivasyonu İçin Hangi Belgeler Gerekir?

e-İmza başvuru ve satın almanın yanında, aktivasyon işlemleri için de kimi zaman belge tamamlamak zorunlu olabiliyor. Geçerli sertifikanın üretilebilmesi için kişinin kimlik doğrulamasının yapılması gerekiyor.  Bu kimlik doğrulama işlemi geleneksel şekilde gerçekleştiriliyorsa yine kimlik kartı ibrazı, ıslak imzalı başvuru formu gönderme gibi süreçler ortaya çıkıyor. Kimi zaman bu süreç, doğrudan yüz yüze başvuru zorunluluğu bile ortaya çıkarabiliyor.  

Arkİmza Aktivasyon Sürecinde Evrak Gerekiyor mu?

Elektronik imza satış ve dağıtımına yeni bir bakış açısı getirmeyi hedefleyen Arkİmza ise aktivasyon aşamasında gelenekselden farklı bir yöntem benimsiyor. Tamamen dijital bir e-İmza deneyimi için Arkİmza’da aktivasyon işlemleri mobil cihaz ve e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor.  

Mobil uygulamada yalnızca kimlik belgesinin dijital olarak doğrulanması yeterli. Herhangi bir ek belge gereksinimi bulunmuyor. e-Devlet ile aktivasyonda ise tüm işlemler hiçbir belge ile uğraşmadan kolayca tamamlanıyor. Arkİmza mobil ve e-Devlet aktivasyon süreçlerini detaylı incelemek için ilgili yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.  

Siz de kolay, hızlı ve güvenli bir deneyim için Arkİmza’yı tercih edebilirsiniz. Satın al sayfasına giderek hemen siparişinizi oluşturabilir, e-İmzanız elinize ulaştıktan sonra telefonunuzu kullanarak aktivasyon işlemlerini hızlıca gerçekleştirebilirsiniz.  

Diğer Blog Yazılarımız

Kısa Zamanda Hızlı e-İmza Satın Alma Rehberi

Oldukça basit görünen e-İmza satın al ve imzala süreçleri aslında geleneksel süreçlerde biraz daha fazlasını içeriyor.

Yazının Devamı