Aynı Gün ve Ücretsiz Kargo

Bilgi Deposu

Dijital belge imzalamada yeni nesil deneyim için Arkİmza en iyi seçim!

Kullanması Pratik, Alması Pratik e-İmza Nasıl Alınır?

e-İmza, teknolojinin vazgeçilmez araçlarından biri haline geldi. Dijital ortamda kolayca belge imzalamayı sağlayan bu araç sayesinde bireysel ve kurumsal süreçleri artık çok daha pratik şekilde yönetmek mümkün. “e-İmza nedir?” sorusunun yanıtı ise oldukça basit; e-İmza güvenli dijital kodlarla ile elde edilen kişiye özel bir dijital belge imzalama teknolojisi.  

Yaygın olarak sorulan “e-İmza nedir?” sorusunun yanında kullanıcıların sıklıkla merak ettiği bir başka konu daha var. e-İmza nasıl alınır? Zira kullanması ne kadar pratik olsa da özellikle elektronik imza ile yeni tanışacak kullanıcılar için erişim konusu kimi zaman karmaşık bir hale gelebiliyor.  

Bu yazımızda “e-İmza nasıl alınır?” sorusunu ele alıyoruz. Bakalım, e-İmza satın alma süreçleri en az kullanım süreci kadar pratik ve kolay mı!  

Hangi Kanallardan e-İmza Satın Almak Mümkün?

Elektronik imza, Türkiye’de ilk olarak devlet eli ile üretildi ve KamuSM üzerinden piyasaya sunuldu. Ardından BTK yetkilendirme süreçleriyle Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılar (ESHS), kullanıcılara hizmet vermeye başladı. Şu aşamada 8 yetkili kuruluş farklı kanallardan elektronik imza satıyor.  

ESHS’ler ise elektronik imza alma işlemi için farklı kanallar sunuyor. Bu kanallar:

  • BTK yetkili ESHS’lerin resmi sitelerinden alışveriş yaptığınızdan emin olun
  • Kişisel verilerin güvenliği noktasına titiz ve sorgulayıcı yaklaşın

Bu iki detaya dikkat edilen durumlarda internetten e-İmza almak son derece güvenli. Söz konusu Arkİmza olduğunda ise güvenlik katmanlarının diğer tüm sistemlerden çok daha güçlü olduğunu söylemeden geçmeyelim. Hemen deneyimlemek için Arkİmza satın al sayfasını ziyaret edebilirsiniz!

Kurumsal e-İmza Nasıl Alınır?

Bireysel kullanıcı için e-İmza nasıl alınır sorusu ile kurumsal e-İmza nasıl alınır sorusunun da yanıtı aslında benzer. Bu noktada yine merkez ofisler, bayilikler ve internet satın alma kanalları olarak karşımıza çıkıyor.  

Yetkili kuruluşlar, kurumsal e-İmza ürünlerini kurumsala özel fırsatlar ile şirketlere sunabiliyor. Bu noktada kurumsal kullanıcılar için iletişim noktaları değişiklik gösteriyor. Ek olarak zaman damgası ve e-Mühür gibi ek ürünler de kurumsal e-İmza süreçlerinin bir parçası.

Ücretsiz e-İmza Nasıl Alınır?

Devlet hizmetlerinin dijitalleşmesi ile ücretsiz e-İmza da bir seçenek haline geldi. Yeni nesil çipli kimlik kartlarında hazır gelen nüfus müdürlüklerince üretilmiş 10 yıllık kişisel sertifika ile imzalama yapmak ücretsiz e-İmza için bir alternatif oluşturuyor.  Ancak kimlik kartına e-İmza yükleyerek yapılan işlemlerin tam anlamıyla kapsamlı bir geçerliliği bulunmuyor.

Özellikle resmi süreçlerde kullanılacak, kanıtlanabilir, inkâr edilemez elektronik imza kullanmak için kartlardaki basit e-İmza sertifikası yerine ESHS’ler tarafından sağlanan nitelikli elektronik imza sertifikalarının kullanılması gerekiyor.  

Siz de işini şansa bırakmayanlardan olmak istiyorsanız “e-İmza nasıl alınır?”” sorusunu bir kenara bırakın. Arkİmza’ya gelin siparişinizi buradan oluşturun. Saat 14.00’a kadar verdiğiniz tüm siparişleri aynı gün kargoya verelim.  Daha fazla detay için Arkİmza blog sayfasını da ziyaret edebilirsiniz.  

Diğer Blog Yazılarımız

Kısa Zamanda Hızlı e-İmza Satın Alma Rehberi

Oldukça basit görünen e-İmza satın al ve imzala süreçleri aslında geleneksel süreçlerde biraz daha fazlasını içeriyor.

Yazının Devamı