Aynı Gün ve Ücretsiz Kargo

Bilgi Deposu

Dijital belge imzalamada yeni nesil deneyim için Arkİmza en iyi seçim!

Acil e-İmza Kullanmaya Başlamanız İçin 5 Neden

e-İmza, belgelerin elektronik ortamda bilgisayar ya da telefon üzerinden imzalanmasını sağlayan bir teknoloji. Yasal altyapılar ile farklı belge türleri elektronik imza ile imzalanabiliyor. Kullananlar e-İmzanın konforu ve pratikliğini yakından tanıyor. Ancak henüz e-İmza kullanmaya başlamayan ve konuyla ilgili kafasında soru işaretleri olanlar için durum pek net sayılmaz.

Gelin, bu yazımızda konuyu biraz daha netleştirelim! “e-İmza nedir nasıl kullanılır?” sorusunun yanına şimdi bir yenisini ekleyelim ve “e-İmza neden kullanılır, kimler e-İmza alabilir?” sorularını soralım. İşte hemen e-İmza kullanmaya başlamanız için 7 önemli neden!

1. Zamandan Kazanmak İçin
e-İmza’ya Geçin

Dijital teknolojilerin tamamı gibi dijital imza teknolojileri de zamandan tasarruf etmek için en iyi seçim. Islak imzalı süreçler genellikle tarafların uzun süreler birbirini bekleyerek zaman kaybetmesine neden oluyor. Hele ki fiziksel olarak farklı yerlerde bulunan imzacılar varsa bu süre günler; hatta haftalara kadar uzayabiliyor.

Elektronik imza kullanımında ise haftalar anında dakikalara dönüşüyor. Dijital belge imzalama olanakları ile ülkeler arası işlem yapmak bile mümkün. Kısacası işten çok belge imzalama sürecine zaman ayırmak istemiyorsanız hemen e-İmza kullanmaya başlamalısınız.

Hızlı çözüm: e-İmza satın alma sayfasını ziyaret edip hemen başlangıç yapabilirsiniz.

2. Kağıt ve Kırtasiye Masrafını Azaltın

Klasik banka sözleşmelerini bir düşünün: Onlarca sayfa art arda ve neredeyse tüm sayfalarda tarafların ıslak imzası bulunuyor. Tek bir kişinin sözleşmesi için bile 15-20 sayfalık kâğıt kullanılıyor. Çıktı almak için kullanılan toner ve kartuş masrafı da bir diğer konu elbette.  

Bu aşamada da kurtarıcınız tabii ki e-İmza kullanmak. Tamamı dijital ortamda yürütülen belge imzalama süreçleri sayesinde 15 değil, 1 kağıt bile kullanmaya gerek kalmıyor. Sayfalarca belgeyi imzalama derdi de paralel olarak ortadan kalkıyor.  

Sadece banka sözleşmeleri değil, büyük-küçük tüm şirketlerde kâğıt ve kırtasiye ciddi bir maliyet kalemi konumunda. Bu durumda “e-İmza kimler alabilir?” diye soranlara hazır bir yanıtımız var. “İmzalama işlemi yapacak herkes e-İmza almalı.”

3. Kurye ve Kargo Derdinden Kurtulun

Belge imzalamada bir diğer gider kalemi de kargo ve kurye süreçleri. Şirketler arasındaki sözleşme alışverişi, genel olarak belgelerin ıslak imzalı biçimde kargoya verilmesi ile gerçekleştiriliyor. Her gün en az 5-6 sözleşmenin kargo ile gönderilmesi oldukça masraflı. Yaşanan zaman kaybı da cabası.  

İmza elektronik ortamda atıldığında ise ne kargocu yakalama ne de kurye bekleme derdi kalıyor. Bilgisayar ya da telefon ekranlarından nerede olursanız olun e-İmza kullanarak belge imzalayabilirsiniz. Hayatınızı anında kolaylaştıracak e-İmza nasıl alınır kimler alabilir, diye merak etmeye başladıysanız Arkİmza deneyimi için linke tıklayabilirsiniz.  

4. İnkâr edilemez, Kolay İspatlanabilir İşlem Yapın

“e-İmza nasıl ve neden kullanılır?” sorusunun en kritik karışıklıklarından biri de yüksek güvenlikli, inkar ve taklit edilemez imzalama yapabilmek. Adli vakalar incelendiğinde Islak imza taklit edilerek gerçekleştirilen pek çok sahtecilik olayıyla karşılaşmak mümkün. Oysa e-İmzanın taklit edilmesi gibi bir durum söz konusu değil.  

Bu özelliğinin yanı sıra atılan e-İmzanın inkâr edilmesi de mümkün değil. Tamamen benzersiz kodlardan oluşan e-İmza mutlak surette kanıtlanabilir özellikler taşıyor. Kısacası e-İmzada sahtecilik yapmak token’ın el değiştirmesi ya da PIN bilgisinin çalınması haricinde neredeyse imkânsız.  

Burada ufak bir not düşelim: “Kritik noktalarda imza yetkisi bulunan mali müşavir, denetmen, avukat e-İmza nasıl kullanır?” diyenler için yüksek güvenlik özelliği ön plana çıkıyor.  

5.  Dijital-Yeşil Dönüşümle Dünya’ya Katkı Sağlayın

e-İmza tercih etmenin bir diğer önemli nedeni de kuşkusuz ki dijital ve yeşil dönüşümün bir parçası olmak. e-İmza kullanımının Dünya’ya nasıl katkı sağladığını maddelerde inceleyelim:

  • Kağıt kırtasiye kullanımının azaltılması: Daha az kaynak kullanımı, daha çok ağacın korunması
  • Ulaştırma süreçlerinin azaltılması: Kara ve havayolları için harcanan fosil yakıt kullanımının dolaylı yoldan azaltılması, karbon emisyon oranlarının düşürülmesi
  • Süreçlerin tamamen dijitale taşınması: Arşivleme de dahil olmak üzere hiçbir fiziksel kaynak kullanmaya gerek kalmadan dijital ortamda sınırsız imzalı belge üretiminin gerçekleştirilmesi

Yeşil hareket, yeni dönemin en önemli trendi ve belki de gezegenimiz için bir zorunluluk. Siz de trendin bir parçası olmak için hemen e-İmza kullanmaya başlayın. Hem Dünya’ya kazandırın hem siz karlılığınızı artırın!  

Bütün bunların yanı sıra e-İmza kullanamaya hemen başlamak için daha çok neden var. Siz de elektronik imzada uçtan uca dijital deneyim için Arkİmza’ya gelin. Kolay satın alma ve aktivasyon seçenekleriyle hemen e-İmza kullanmaya başlayın!    

Diğer Blog Yazılarımız

Kısa Zamanda Hızlı e-İmza Satın Alma Rehberi

Oldukça basit görünen e-İmza satın al ve imzala süreçleri aslında geleneksel süreçlerde biraz daha fazlasını içeriyor.

Yazının Devamı